Chromefälgar

SSK intar Falkenberg med en nyhet i bakfickan

22 augusti, 2008
09:50
Kommande helg kör SSK-serien årets fjärde deltävling. Hittills i år har man bara kört på Kinnekulle, men nu är det dags för den snabba Falkenbergsbanan.

Många förare ser fram emot detta då de känner att de kan Kinnekulle ganska bra nu. Det blir en speciell premiär i helgen. För första gången någonsin kommer det att köras en Volvo 850 i Volvo Original Cup. Bilen i sig är inte helt obekant. Niklas Bengtsson körde bilen i SSK klass 1 säsongerna 1997-1998 med stor framgång. Nu har den stått och dammat länge nog och i dag ägs den av Volvo.

Volvoteknikern Mikael Pettersson har gått igenom bilen och förare till helgen är före detta Formel Ford och Volvo Original Cup föraren Pier Steffansson. Han kommer att köra utom tävlan, men om detta visar sig fungera är inte Volvo främmande för tanken att låta 850-modellen ingå i klassen i framtiden.

I helgen kör SSK med samtliga sina ordinarie klasser med två kval och ett race på lördag och ytterligare ett race på söndag förmiddag. Sedan tar ERCup vid och kör sitt sextimmarsrace.