Chromefälgar

Längdskidåkaren Kristoffersson tog sin första vinst i JTCC

Johan Kristoffersson tog sin först vinst i JTCC då han vann det första racet på Sturup framför Marcus Ekström och mästerskapsledaren Alexander Graff.
28 juni, 2008
19:51

Johan Kristoffersson är mest känd för sina framgångar som längdskidåkare. Med tredjeplatser i Sverigeupen och en lovande junior ska 19-åringen nu välja om han vill satsa fullt ut som senior på skidor. I dag tog han sitt livs första seger i JTCC som är hans andra satsning och valet om vilken karriär han skall ta blir allt svårare.

- Det känns riktigt gött, säger Kristoffersson på bred värmländska.

Han tog pole position inför racet och kunde hålla undan från Marcus Ekström som jagade på andraplatsen.

- I slutet av racet så gav jag upp tankarna på att göra en attack på Johan, Graff kom starkt bakom och jag fick ta i för att hålla honom bakom mig. Men det här var riktigt bra, bättre än jag vågat hoppas på innan vi kom hit, säger Marcus Ekström.

Christoffer Graff var också glad med sin tredjeplats.

- Jag tappade Marcus i starten, det är svårt att köra om på banan och jag försökte men fick till slut nöja mig med en tredjeplats, säger Graff som trots regnet satsade på en full torr-set-up.

Johans pappa, Tommy Kristoffersson, var otroligt glad över sonens framgång.

- Jag är oerhört glad, så mycket tid och arbete vi lagt ner på det här och så lite tid som Johan suttit i bilen är det fantastiskt. Roligt att han får kliva överst på pallen, för egen del så sker det inte så ofta nu för tiden, avslutar Tommy.