Chromefälgar

SSK-Premiär på Gelleråsbanan

SSK-serien körde årets första tävling på Gelleråsbanan i Karlskoga. Troféo Abarth var gästklass. Fjolårets rookie Erik Berggren vann första racet från pole före förre STCC-föraren Robin Appelqvist och regerande mästaren Niklas Lilja. I andra racet fick vi se tät och spännande racing och Appelqvist var den som gick segrande ur
6 maj, 2013
23:13

VOC-Racing var som vanligt den största klassen. I år har den gamle mästaren Marcus Larsson återvänt efter några år i Camaro Cup. Han visade direkt att de gamla mästartakterna sitter i då han vann båda racen före Erik Halvorsen och regerande mästaren Jimmy Eriksson.

I Renault Junior Cup är det många nya förare i år. Den ende föraren som är kvar från fjolåret är Niklas Fredholm. Kanske var det hans erfarenhet som fällde avgörandet, för han tog sina första segrar någonsin i klassen! John Emanuelsson kom tvåa i båda racen och Heidi Ryrlén kom trea båda gångerna.

Malin Hellman Johansson har varit den ständiga tvåan i flera år, men nu fick hon äntligen kliva upp överst på pallen i båda racen i Klass 2. Ove Ring tog en dubbelseger i Klass 1, Leif Andersson vann båda racen i Klass 3C och Per Gustavsson dubbelvann i Klass 3B.

Nästa deltävling körs på hemmabanan Kinnekulle Ring i slutet av maj och då kommer vi även få se en hel del sportvagnar.