Chromefälgar

TTA köper Swedish Racing League

TTA – Touring Car Team Association – har gått in som ägare i mästerskapet Swedish Racing League och skapar ett helt nytt svenskt racingmästerskap på elitnivå till säsongen 2012.
17 augusti, 2011
19:25

– Vi har tillsammans med SRL skapat ett starkt mästerskap för svensk racing där kärnvärdena publik, snabba bilar, sportslig rättvisa, hightech, design, miljöteknik och underhållning kommer i huvudfokus, säger Christian Dahl, TTA-representant och vd för Volvo Polestar Racing.

Mästerskapet kommer att inkludera huvudklassen TTA med de nya TTA Hybrid-bilarna och Swedish GT med spektakulära Audi R8, BMW Z4, Porsche 911 GT3 Cup, Ferrari 458, med flera, både för ögat och örat.

– När vi startade SRL så var vi övertygande om att det fanns ett starkt behov för GT-racing. Att TTA teamen har gått in och köpt SRL har stärkt min tro på att vi gjorde rätt i vårt start av den här serien, något som även deltagarantalet i år bekräftar. Jag är mycket stolt att jag har varit med och startat den här succén som nu blir en del av TTA, säger Poker Wallenberg, SRL-representant.

Redan idag kan TTA och SRL tillsammans presentera en preliminär kalender inför 2012 som innehåller allt från klassiska F1-banan Anderstorp till stadsloppet i Göteborg.

Kalender – Swedish Racing League by TTA 2012*

28/4 – TBA
12/5 – Karlskoga
02/6 – Anderstorp
16/6 – Göteborg – City Race
07/7 – Falkenberg – Västkustloppet
18/8 – Karlskoga – Kanonloppet
01/9 – Anderstorp
15/9 – TBA
29/9 – Göteborg – Grande Finale

Totalt inkluderar kalendern nio tävlingshelger med start på ett ännu hemligt evenemang i april och final mitt i centrala Göteborg i slutet av september.

– Tillsammans kommer vi att lyfta svensk racing till en helt ny sportslig nivå och det är en stor styrka att redan nu kunna presentera kalendern och huvudklasserna för publiken, säger Leif Lindström, SRL-representant.

Just nu tillverkas 20 nya tävlingsbilar till TTA-klassen som kommer att levereras till tävlande under vintern.

– Närmast väntar fler tester med våra två konceptbilar samt vidare produktion och utveckling av karosserna i vindtunnel. Äntligen har glöden kommit tillbaka för racing och det roligaste av allt har vi inte berättat än. Vi kommer fortsätta att uppdatera med nyheter som kommer att förvåna, vi har en spännande höst och vinter framför oss. Nu kör vi mot framtidens racing, säger Jan ”Flash” Nilsson, TTA-representant och vd för Flash Engineering.

Fakta om Swedish Racing League by TTA 2012

TTA
Biltyp: Touring Cars med enhetschassi
Modell: Alfa Romeo 159, Audi A4, BMW 3-serie, Volvo S60, m.fl.
Motor: V6:a med hybridsystem [KERS]
Effekt: 400 hästkrafter
Vikt: 1020 kilo

Swedish GT
Biltyp: GT-bilar enligt FIA:s GT3, GT4-reglemente, m.m.
Modell: Audi R8, BMW Z4, Ferrari 458, Porsche 911 GT3 Cup, m.fl.
Motor: V8, V10, m.fl.
Effekt: ca. 500 hästkrafter
Vikt: ca. 1400 kilo

Fakta om TTA – Touring Car Team Association

TTA skapades 2010 av fyra av Sveriges största och mest framgångsrika racingteam. Teamen har tillsammans tagit sex av sju SM-titlar i standardvagnsracing under senaste sju åren. TTA är en intresseorganisation för elitracingteam och arrangörer i Sverige, där deltagande team och arrangörer blir delägare i mästerskapet. TTA inkluderar i dag följande team:

WestCoast Racing – www.westcoastracing.se
Flash Engineering – www.flashengineering.se
Volvo Polestar Racing – www.polestar.se
Brovallen Design – www.brovallendesign.se