Chromefälgar

Dyster helg för Rosenqvist

6 juni, 2011
10:46
Årets fjärde deltävling för Formula 3 Euro Series på österrikiska Red Bull Ring blev ingen lyckad tillställning för Felix Rosenqvist.

Felix inledde helgen med eftertryck när han noterade näst bästa tid i fredagens kval, men trots fortsatt mycket konkurrenskraftig fart – som bland annat resulterade i tävlingens snabbaste varv i Race 1 – blev det noll poäng i protokollet för svensken efter stort missflyt i samtliga tre race. R

osenqvist tvingades att bryta det första loppet efter en krasch, vilket kraftigt kompromissade Mücke Motorsport-förarens chanser att nå ett framskjutet resultat från sista plats på gridden i ett regndrabbat Race 2. I helgens sista race låg Rosenqvist sedan på andra plats när han blev påkörd av mästerskapsledande Roberto Merhi och fick bryta redan på det första varvet.

– Det här var verkligen ingen drömhelg rent resultatmässigt, men jag är faktiskt inte fullt så besviken som man skulle kunna tro, säger Felix Rosenqvist. 

Efter en problematisk inledning i Race 1 var Rosenqvist på väg tillbaka upp genom fältet när han noterade snabbaste varv, innan han kraschade i utgången av den svåra första kurvan och tvingades att parkera med trasig hjulupphängning. Race 2 blev heller inte det någon solskenshistoria – bokstavligt talat, när regnet stod som spön i backen och forcerade fram en start bakom säkerhetsbilen. Från sin sista plats på gridden (en direkt följd av resultatet i Race 1) kunde Felix köra i mål som tia med tredje bästa varvtid, innan incidenten med Merhi i Race 3.

– Det är naturligtvis tråkigt att inte ta några poäng alls under en helg då vi i själva verket varit åtminstone lika snabba som på Zandvoort senast, där det istället slutade med tre pallplatser, avrundar Rosenqvist.

Felix Rosenqvist återfinns nu på femte plats i mästerskapstabellen. Nästa deltävling för Formula 3 Euro Series körs på gatorna i tyska Nürnberg (Norisring) den 1-3 juli.