Chromefälgar

Min stora dag engagerar motorsporten

Micke Ohlsson Motorsport och Volkswagen Sverige gör drömmen till verklighet.
5 maj, 2011
21:58

Micke Ohlsson Motorsport trappar upp det samarbete med Stiftelsen MinStoraDag som inleddes inför säsongen 2009. MinStoraDag genomför varje år en rad olika aktiviteter och arrangemang för att hjälpa svårt sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar. Utväxlingen av samarbetet med Micke Ohlsson Motorsport innebär att stiftelsen får möjlighet att ta med barn och deras familjer på en oförglömlig resa in bakom kulisserna i svensk racings kungaklass, STCC, tillsammans med Volkswagen och Team biogas.se.

– Det är en genuin ära för oss att kunna hjälpa till att lyfta fram det fantastiska arbete som MinStoraDag utför, och som betyder så oerhört mycket för massor av barn varje dag, säger Micke Ohlsson. Det är viktigt att visa sitt stöd för den här typen av initiativ, och jag är glad att vi tillsammans med Team biogas.se och Volkswagen kan stärka projektet ytterligare och skapa en röd tråd i vår verksamhet.

Landslagsföraren Ola Nilsson – som till vardags tävlar i tyska Volkswagen Scirocco R-Cup – kommer att finnas med i en ambassadörsroll för att visa barnen och deras familjer runt i STCC-depån. Där får de en nära inblick i hur Team biogas.se, som genom ett samarbete mellan Volkswagen och E.ON tävlar med just biogas i tanken, arbetar under ett STCC-race.

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna MinStoraDag och deras stora små gäster in till Volkswagen och Team biogas.se under årets STCC-säsong, säger Marcus Thomasfolk, informationschef på Volkswagen Sverige. Vi vet att många barn drömmer om att bli racerförare en dag, och de kommer garanterat att kunna hämta stor inspiration i Olas varma personlighet. Vi på Volkswagen önskar dem all lycka och glädje.

Under 2010 genomförde MinStoraDag över 500 projekt på olika sjukhus runt om i Sverige. Omkring 1500 sjuka barn tog del av stiftelsens aktiviteter, som inkluderar allt från kändisträffar till enklare utflykter.

– MinStoraDag handlar om att uppfylla önskningar och drömmar hos dem som inte har fått den start i livet som alla borde ha rätt till, säger Caroline Ramfors på MinStoraDag. Vi är därför enormt tacksamma när aktörer som Micke Ohlsson Motorsport, Volkswagen och Team biogas.se samverkar för att öppna dörrar till nya evenemang som annars hade varit stängda för oss. Vi är övertygade om att STCC-upplevelsen kommer att bli mycket uppskattad.