Chromefälgar

Stark premiär av Ebbesson Motorsport!

Under påskafton kördes premiären i STCC. Jyllandsringen i Danmark bjöd på soligt och fint väder hela helgen! För Ebbesson Motorsport blev det en helg som gick bättre och bättre.
28 april, 2011
08:39

Ebbesson Motorsport består i år av två bilar. En i Porsche Carrera Cup med Lars-Bertil Rantzow och en i STCC med Andreas Ebbesson. Teamet visste redan innan ankomst till banan att det skulle bli en tuff helg. Många konkurrenter testat på banan under veckan innan vilket Ebbesson Motorsport inte hade möjlighet till.

Lars Bertil kvalade med en 7:e tid men efter påkörning av en konkurrent slutade han som 13:e man i heat 1. Andra heatet körde han upp sig till en 7:e plats och visade att han kommer att vara med i toppen av klassen framöver.

- Om man ser över hela helgen så är jag nöjd med bil och körning. Resultaten kunde varit bättre och kan vi slippa incidenter som onödiga påkörningar bakifrån så kan det bli riktigt roligt framöver, säger Lars-Bertil Rantzow.

I STCC var det tufft för Andreas som kom till banan med mycket begränsad erfarenhet. Han hade bara kört där vid ett tillfälle som dessutom var hans första framträdande i BMW. STCC-teamen körde två tävlingar i fjol och har dessutom avverkat flera testdagar på banan under våren.

En 17:e plats på kvalet låter inte bra men i teamet ser man mer till tidsavståndet till de snabbaste. Teamet fick bättre inställningar på bilen efter hand och förbättrade varvtiderna hela tiden. I racen körde Andreas upp sig till 13: e resp. 9:a. I heat 1 hade han 7:e bästa varv tid som han delade med Rickard Rydell! Han hittade mer och mer fart i bilen och kunde allt eftersom avancera i fältet.

- Det känns riktigt skönt att ha så pass bra fart i bilen. Vi visste att det skulle bli tufft denna tävling då vi inte kunnat testa här, men jag tycker att vi hittade farten efter hand och kunde köra i mål som nia i race 2 vilket jag är jättenöjd med. Nästa race är på Ring Knutstorp där vi är väl förberedda. Vi har gjort en del tester där under våren och det ska bli kul att komma hem på hemmaplan, säger Andreas Ebbesson.