Chromefälgar

Tideman får chansen i USA

Pontus har fått en möjlighet att köra premiärern i Global Rallycross i Amerika nästa helg. I tävlingen som körs i Irwindale utanför Los Angeles kommer förare som Marcus Grönholm,Tanner Foust och Micke Jernberg att köra.
21 mars, 2011
11:09

Pontus, Grönholm och Foust kommer alla köra MSE-preparerade Ford Fiesta från Andreas Erikssons team. Det är vidare planerat en tävling till i Global Rallycross och sedan kommer det satsas vidare mot X-games i slutet av juli. Mer info om USA-äventyret kommer komma under helgen.

Andreas Eriksson berättar:

- Vi har jobbat hårt de senaste åren med Global Rallycross och nu startar äventyret! Men om detta skall bli framtidens motorsport så måste vi även se till att nya kommande stjärnor föds och varför inte Svenska sådana!

Vi planerar att bygga nya stjärnor med idag redan stora namn och på det sättet hjälpa dem att öppna dörren .

Det är dock väldigt viktigt att förstå att det endast är dom själva samt deras personlighet och karisma som gör det möjligt och framförallt få dem att förstå att det är nya tider med social media kompetens som kommer att ge dem deras eventuella framtida stjärnstatus.

Jag har personligen lärt mig enormt mycket dom senaste åren med vårat arbete i USA och Europa och då främst hur motorsporten kommer fram genom sociala medier på ett otroligt starkt sätt och tror att den som behärskar denna form av marknadsföring bäst är vinnaren samt har en ljusare framtid i denna mördande konkurrens i motorsporten.

Jag har jobbat mycket med att få fram talanger i Rally med våran satsning "Topdriver " genom åren som nu fortsätter med svenska Bilsportförbundets som motor framåt och det främst för att min nya roll i USA som teamchef i OlsbergsMSE tar mer och mer av min tid .

Detta intresse för unga talanger kommer naturligtvis att fortsätta och med Pontus som chaufför i en av våra bilar under detta år så kommer vi snart fram till vilken väg som är den rätta då hans jämnåriga kollegor valt att satsa på WRC Academy under 2011.