Chromefälgar

Jacob Jansson och Conny Hansson 2010 års Morgan Olsson Stipendiater

22 februari, 2011
09:18
Morgan Olssons Minnesfond är en minnesfond till minne av rallyföraren Morgan Olsson. Morgan var en snabbåkande värmlänning som tävlade bland annat i Volvo Original klassen, som är Sveriges största bilklass.

Här utvecklades han till Sveriges bästa VOC-förare. Han vann bland annat Sverige Serien i Volvo Original och Nordic West Euro Cup under sin karriär. Han var inte enbart snabb inom klassen, utan placerade sig alltid högt upp i totallistan, där han slog många välmeriterade förare. År 2000 lämnade han Volvo Original och byggde en Gr H Volvo, för att gå vidare i karriären. Tyvärr ville ödet något annat och Morgan omkom tragiskt under sin hemmatävling ”Killingen”, samma år.

Fonden delar ut stipendier sedan år 2001 till lovande juniorer inom rallysporten. Fonden har i ett tidigt skede uppmärksammat både PG Andersson och Patrik Flodin, som idag är stora etablerade namn inom internationell rallysport.

I år delas stipendiet ut till en ung lovande förare från Kopparberg, Jacob Jansson som tävlar för MK Kopparberg. Jacob tävlar i Volvo Originalklassen, där han även hunnit med två utlandstävlingar i Tyskland med ett bra resultat. Han hjälps fram av sin mentor, som är Janne Westlund från Kopparberg. Janne har ett internationellt tävlingsförflutet och kan genom kontakter och egen erfarenhet, delge Jacob mycket erfarenhet och kunskap för Jakobs karriär.

Fonden delar även ut ett stipendium till någon som gjort något för att lyfta fram rallysporten eller till någon eldsjäl som brinner för sporten. Tidigare stipendiat är bland annat Carleric Johansson för sitt arbete med Volvo Original Cup, som han utvecklat till Sveriges största tävlingsklass.

I år går stipendiet till Conny Hansson, som är ordförande i Kullings MS. Med stor entusiasm och ledarskicklighet har han utvecklat Kullings MS till en av landets mest välrenommerade och proffsigaste rallyklubbar.