Chromefälgar

P-G´s fans fick ta emot Abu Dhabi Spirit of the Rally

14 februari, 2011
17:04
Per-Gunnar "P-G" Andersson och hans co-driver Emil Axelsson har haft ett rally med både med och motgångar.

- Det har varit rena berg och dalbanan, sammanfattar de båda helgen.

Tidigare idag fick de ändå ta emot priset "Abu Dhabi Spirit of the Rally". Det brukar gå till den förare som på något sätt utmärkt sig eller gjort någon extra prestation under rallyt.

- Jag fick ta emot priset, men det var till mina fans, säger P-G. Det var deras gemensamma insats för att göra den här helgen möjlig för oss, som gav dem priset!

För P-G och Emils del började det hela med de tog en historiskt seger, då de vann den första sträckan för de nya WRC-bilarna. Men under fredagen kunde det börjat bättre.

- Jag slog i en vall och trodde jag skulle kunna klättra mig lös men istället välte bilen.

Under resten av dagen körde de i toppfart, vann två sträckor, bland annat Vargåsen. Och hade egentligen kört in den minut de tappat under SS2. Men på SS4 fick de en punktering som gjorde att de tappade ytterligare fyra minuter.

- Jag vet faktiskt inte varför vi fick punkteringen, däcket bara exploderade, berättar P-G.

Under lördagens sträckor, gick det inledningsvis bra. De klättrade uppåt i resultatlistan. Men på första sträckan efter service gick en koppling till servoslangen av, så de fick köra utan servostyrning. I fyra sträckor fick de köra så och tappade mycket tid.

- Idag var det lite svårare att hitta rytmen och få det att stämma. Men att se alla fans ute i skogen har verkligen givit oss motivation att köra vidare, säger P-G och fortsätter.

- Jag är verkligen, verkligen tacksam för alla fans som hjälpt oss till start och som varit i skogen och stöttat! Det har verkligen varit helt fantastiskt. Tack alla!.