Chromefälgar

Tractorpulling, Monstertrucks och Bonde söker fru

Det är vad Målilla kommer att bjuda på i sommar då de intar G & B Arena.
10 februari, 2011
21:27

Det blir tredje gången som traktorerna intar G & B Arena, tävlingen körs i år den 2 juli kl:19:00. Upplägget för årets tävling blir lite annorlunda och kvällen kommer utöver tävlingen att bjuda på både Monster Trucks och deltagare från ”Bonde söker fru”. Efter de tidigare årens framgångar med arrangemanget man nya tag och sattsar nu på ännu ett arrangemang med dessa gigantiska traktorer som tävlar i att dra en tungt lastad vagn längst. Första årets tävling sågs av över 5 000 personer och detta tyder på att intresset för tävlingarna finns.

- Med våra erfarenheter från de tidigare åren känns det som vi är på rätt väg säger Christian Rudén som är en av de ansvariga för arrangemanget i Målilla.

Runt själva tävlingen är den stora nyheten att det kommer att bli endagstävling på cirka 3,5 timmar där endast de 4 mest publikfriande klasserna får plats, allt för att bjuda publiken på en bra show!

Tävlingen i sig blir en ren inbjudningstävling, där tävlingsledningen kommer att bjuda in de team som kommer att delta.

Klasserna som kommer att tävla är följande:
2500 TWD
3500 Pro Stock
3500 Mod
4500 Mod

En av nyheterna med årets tävling är att man satsar på att utveckla showen kring arrangemanget ytterligare. Monstertrucken ”Thor” kommer att göra en uppvisning bestående av att köra över och krossa både bilar och husvagnar. Thor är mest känd från sitt deltagande i Monster Jam.

Det kommer kommer även att bli Tractorpulling med standardtraktorer så kallad Standardpulling med inga mindre än fyra av deltagarna från TV 4 programmet Bonde söker fru.