Chromefälgar

Timmy Hansen klar för FIA institute

Timmy Hansen blev en av totalt 12 st uttagna förare i FIA institute och kommer under året få värdefull utbildning på högsta nivå. FIA ökade antalet uttagna från 10st till 12st då kvalitén på förarna var så pass hög att det inte gick att utesluta fler.
8 februari, 2011
20:03

De primära målen med akademin är att förbereda unga förare att tävla på högsta nivå, att öka deras kunskaper inom körning och vägsäkerhet, och att aktivt marknadsföra säkerhet, rättvisa och ansvarskänsla både på och bredvid banan. FIA Foundation stödjer akademin ekonomiskt och den sköts av FIA Institute som en part i Motor Sport Safety Development Fund’s Young Driver Safety Programme.

– Akademins mål är att säkerställa att våra framtida stjärnor inte enbart är snabba utan att de även har utbildning och attityd som du behöver för att lyckas på den högsta nivån, säger Prof. Sid Watkins, FIA Institute President.

De 18 förarna som var kvar inför den sista uttagning fick köra en "sudden-death" race på Wachau Ring i Österrike med BMW M3:or. Belgaren Stoffel Vandoorne vann i en final mot Philipp Eng. Både dessa var uttagna bland de tolv sista tillsammans med Kevin Abbring, Paul-Loup Chatin, Albert Costa, Alon Day, Robin Frijns, Timmy Hansen, Egon Kaur, Andreas Mikkelsen, Alex Rossi and Richie Stanaway.

FIA Institute performance manager Alex Wurz berättar:

- Det har varit ett exceptionellt event med fantastisk körning från alla deltagarna dessa dagar.

Robert Reid fyller i:

- Överlag så har standarden på deltagarna varit mycket högre och jämnare än vad vi trodde. Så det var väldigt svårt att välja ut de sista 12. Jag ser fram emot att få jobba med dessa förare under året och detta är bara början på deras resa.