Chromefälgar

Rasmus tvåa i en av världens största kartingtävlingar

Rotax Winter Tour i Florida, USA är en av världens största, och äldsta, kartingtävlingar. I Orlando var hela den nordamerikanska eliten på plats.
24 januari, 2011
15:00

Rasmus hade imponerat stort på kvalet och tagit pole position inför söndagens final med en hel sekund framför den amerikanska Rotax Micro Max-mästaren Anthony Gangi JR. På lördagen kördes även två förfinaler där Rasmus fortsatte och imponera med en andra och tredjeplats.

I söndagens final startade Rasmus perfekt och byggde snabbt upp en ledning med hela femton meter då en av deltagarna snurrade och loppet blev rödflaggat. Efter omstart tog han ledningen igen och det blev en mycket tuff fight mellan Rasmus och den amerikanska mästaren Anthony Gangi JR. Till slut lyckades Anthony Gangi tas sig förbi och vinna med endast 0,910 sek över mållinjen. Det blev alltså en mycket fin andraplats för Rasmus i sin debut i Rotax Winter Tour.

Rasmus väckte förstås stor uppmärksamhet och den före detta racingföraren Ken Walker, som var speaker, var helt lyrisk över Rasmus körning och skanderade "the flying Swede" och "remember where you saw him first" ett antal gånger under helgen. En annan storhet som också var på plats och tävlade var Rubens Barrichello som tog en blygsam åttondeplats i Formula KZ2.

Om teamet Rasmus Lindh Racing räknat rätt så leder Rasmus totalt inför de två avslutande racen i Rotax Winter Tour. Nästa race går av stapeln den 25-27 februari på Palm Beach International Raceway.

Resultat