Chromefälgar

Stort intresse för SMI i England

17 januari, 2011
15:20
Traditionsenligt inleddes motorsport året med Autosport International på NEC i Birmingham, mässan har allt sedan starten 1991 utgjort startskottet för hela motorsportindustrin från gräsrotsnivå till Formel 1.

För tredje året i rad fanns SMI på plats med en samlingsmonter för de främsta svenska företagen med verksamhet inom motorsport sektorn.  Förutom företagen som fanns representerade i montern var ytterligare fyrtiotalet svenska företag på Autosport International för att besöka kunder och leverantörer samt att i flera fall delta i SMI´s och MIA´s matchmaking. SMI montern var extremt välbesökt och ett stort antal engelska företag visade intresse för de svenska företagen och den svenska marknaden.

- Att beskriva årets mässdeltagande som succé är ingen överdrift, vi fick ett enormt genomslag och samtliga var överens om att upplägget med ett omfattande nätverksarbete och matchmaking börjar ge resultat konstaterar Tony Ring, VD för SMI.

Som ett extra dragplåster fanns Rickard Rydell med i montern under fredagen och gav SMI fin publicitet i samband med en intervju på Autosport scenen där Rickard berättade om den kommande säsongen.

Rickard kommer i år att tävla för Chevrolet i STCC och i SMI montern visade Truckcam ett helt nytt kamera system för hjulinställning på en Chevrolet Cruze, just den typ av bil som Rydell kommer att köra i STCC.

Dagen innan mässan öppnade hölls ”5th European Cleaner Racing Conference” där SMI representerades av Tony Ring och Tomas Olofsson.

- Vi går en mycket intressant tid tillmötes, de miljökrav som ställs på framtidens fordon gör att vi i princip måste uppfinna bilen igen och då är jag övertygad om att motorsport industrin kan spela en stor roll med tanke på vår unika förmåga att hitta snabba lösningar i kombination med den höga kompetensnivån, säger Tony Ring.

De företag som representerade Sverige i SMI montern var Nira Control, SAAB Engineering Services, Tierp Arena, Ovako, TPM Trailer, BSR, Truckcam, Förlags AB Albinsson & Sjöberg, Oxeon, Ferrita och Öhlins.