Chromefälgar

Ny styrelseordförande i STCC

STCC har tillsatt sin nya styrelseordförande och det är ett riktigt proffs som kommer.
11 januari, 2011
20:05

Mannen som satte Göteborg på kartan som en av Europas främsta evenemangsstäder, Leif Nilsson, tar över ordförandeskapet i STCC AB efter avgående Erik Olsson. Den tidigare VD:n för det kommunal- och privatägda marknadsföringsbolaget Göteborg & Co ser fram emot att få vara med och utveckla serien.

– Jag är väldigt glad över att ha blivit tillfrågad och det kommer att bli en spännande utmaning att få vara med och utveckla STCC, säger Leif Nilsson. STCC har ett koncept med en enorm potential och vi ska fortsätta att utveckla det på nationell och nordisk nivå.

Leif Nilsson har bland annat medverkat till att förverkliga STCC City Race i Göteborg, en tävling som har blivit en stor succé, och Rickard Pålsson, huvudägare och styrelseledamot i STCC AB, menar att den nye styrelseordföranden har rätt profil för att föra STCC in i framtiden.

– Med Leif Nilsson som tar över efter Erik Olsson får vi en bra övergång och kontinuitet i styrelsearbetet, säger han. Vi har expanderat mästerskapet till Skandinavien, nu gäller det att etablera våra tävlingar på nya platser och där kommer Leifs erfarenheter av att knyta ihop stora evenemang med kommunala resurser och näringsliv att komma väl till pass.

Även den avgående ordföranden Erik Olsson menar att STCC i Leif Nilsson har hittat den perfekta efterträdaren.

– Leif har helt rätt profil för att ta över ordförandeskapet och jag lämnar över ordförandeklubban i trygga händer, säger Olsson. Jag kan inte tänka mig en mer lämplig person att ta STCC vidare in i framtiden med tanke på de utmaningar och möjligheter som mästerskapet står inför.

Leif Nilsson tillträder posten som styrelseordförande för STCC AB vid nästa bolagsstämma i januari 2011.