Chromefälgar

Lars avslutar på topp

Personbilsmekanikern Lars Kvicks sista tävlingsdag i Yrkes-EM blev den bästa.
11 december, 2010
21:59

– Jag är mycket nöjd med min insats i dag. Nu hoppas jag att det är tillräckligt för att få stå på prispallen i morgon.

Den avslutande tävlingsdagen innehöll två svåra moment. Det ena var en felsökning av ett elsystem där Lars enligt huvuddomaren gjorde mycket bra ifrån sig jämfört med de andra deltagarna. Det andra momentet var felsökning av en bensinmotor och där imponerade Lars genom att hitta och åtgärda alla fel utom ett.

– Eftersom tävlingstiderna är så snålt tilltagna för varje uppgift är det ingen som hinner med att lösa dem helt. Då är det bra att komma så långt som jag gjorde i dag. Dessutom satsar jag på att lösa de fel som ger mest poäng. Man får helt enkelt vara lite taktisk också, säger Lars Kvick.