Chromefälgar

Lars tävlar taktiskt i yrkes-EM

Personbilsmekanikern Lars Kvick tävlar taktiskt för att ta så många poäng som möjligt i Yrkes-EM. Med en tävlingsdag kvar tror Hudiksvallsbon att han ligger bra till för en placering.
11 december, 2010
17:09

– Alla uppgifter är enormt tajta tidsmässigt. För att hinna klart allt måste man ha minst dubbelt så mycket tid. Nu tittar jag på vilka delmoment i varje uppgift som ger flest poäng och koncentrerar mig på att hinna med dessa, berättar Lars Kvick efter andra tävlingsdagen i Yrkes-EM.

Dagens uppgifter var att göra en inmätning på en motor samt reparation och felsökning av en styrinrättning. Lars känner sig nöjd med sin insats.

– Vi vet inget om placeringarna än. De flesta har gjort halvbra ifrån sig och några har det gått riktigt dåligt för. Jag tror att jag ligger ganska bra till ändå.

Den tredje och sista tävlingsdagen ska han göra en felsökning av en bensinmotor och ett elsystem.

– Det ska förhoppningsvis inte vara några problem, det är ju saker jag arbetar med varje dag. Men generellt kan jag konstatera att flera delar av tävlingsuppgifterna håller en väldigt hög svårighetsnivå.