Chromefälgar

Tidspress för Lars Kvick i yrkes-em

Personbilsmekanikern och Hudiksvallsbon Lars Kvick agerade fanbärare och gick i täten för det svenska laget när deltagare från 30 länder defilerade under invigningen av Yrkes-EM i Portugal. Därefter bjöd den första tävlingsdagen på både tidspress och svåra uppgifter.
10 december, 2010
00:10

Efter en stressig första dag i EuroSkills, Yrkes-EM, har personbilsmekanikern Lars Kvick klarat av två av sammanlagt sex tävlingsmoment. Första uppgiften var felsökning av en dieselmotor. Deltagarna hade en timme på sig att starta motorn innan domarna bröt. Därefter skulle deltagarna söka efter fel i motorn under ytterligare en timme. Ingen av dagens deltagare lyckades starta motorn.

– Det var en svår uppgift och det kändes nervöst när motorn inte kom igång, trots att domarna hade informerat alla om att troligtvis ingen skulle kunna starta den, berättar Lars Kvick.

Den andra uppgiften var inmätning och reparation av bromsar och felsökning av låsningsfria bromsar under en timme.

– Den stora utmaningen var att hinna med, det var verkligen ont om tid. Tyvärr hann jag inte allt. Jag hoppas kunna ta igen eventuella missar i morgon då jag ska arbeta med styrinrättning på framvagn, en uppgift som jag känner mig säker på. Däremot ska jag ägna en del av kvällen att läsa på lite extra om inmätning på motor som är morgondagens andra uppgift.