Chromefälgar

Bilsportförbundet part i Gamex

Gamex är landets första mässa med spel, film, musik och nöje. Där är bilsporten en självklar del med spel som STCC The Game och WRC The Game.
15 oktober, 2010
07:43

På mässan, som också kallas The Entertainment Show, kan besökarna även hitta musik, film och nöjen. Det senaste inom spelvärlden finns att prova på, kända artister ska underhålla och den som vill kan tävla mot spelproffs eller mot kompisar.

Svenska Bilsportförbundet är en av huvudparterna till Gamex, Kistamässan, och ställer ut spelsimulatorer laddade med STCC the Game och WRC the Game.

- Virtuell Bilsport gör att Svenska Bilsportförbundet är en självklar partner för oss, säger Cecilia Lindvall, projektledare för Gamex.

Bilsportförbundets monter laddas också med en riktig Formel-bil och utanför huvudentrén kommer ett par sportbilar att stå.

- Mässan vänder sig i första hand till ungdomar som har höstlov just då, och det är en perfekt målgrupp för vår del, säger Jörgen Andersson på Bilsportförbundet.

Runt 20 000 besökare väntas till Gamex som arrangeras 4-7 november. Merparten i åldern 15 till 30 år. Allt som har med dataspel att göra kommer att finnas på plats, liksom film, musik, mobil samt leverantörer av internet och nöje. Helt enkelt kommer Gamex att vara en totalupplevelse för alla sinnen.

Svenska Bilsportförbundet har som ändamål att främja och administrera landets bilsport, både som bredd- och elitverksamhet. Totalt har drygt 20 000 förare giltig tävlingslicens, och antalet licensierade funktionärer är ungefär lika stort.

Antalet medlemmar som tillhör klubbar anslutna till Bilsportförbundet är cirka 107 000, fördelade på 470 klubbar. Sedan 1962 är Svenska Bilsportförbundet medlem i Riksidrottsförbundet. Varje år arrangeras i Sverige bilsporttävlingar som ingår i VM eller EM.