Sandell provkörde sin egen bil virtuellt

19 augusti, 2010
20:34
I oktober släpps det officiella 2010 FIA World Rally Championship-spelet. Patrik Sandell, som tävlar i SWRC-klassen i en Skoda Fabia Super 2000, är just nu i Tyskland inför helgens VM-tävling

Där fick han möjlighet till en testkörning av det kommande spelet. Självklart valde han sin egen bil.

– Det var faktiskt riktigt fränt. Det är en otroligt bra känsla i spelet och väldigt realistiskt. Även miljöerna runt sträckorna är verklighetstrogna, säger Patrik efter ha klivit ur den virtuella klonen av sin egen tävlingsbil.

Spelet är skapat av Black Bean Games och Milestone, två framgångsrika italienska spelutvecklare. Samtliga VM-rallyn i årets tävlingskalender finns med i spelet, liksom alla de stora stjärnförarna och kartläsarna med sina respektive bilar.

– Det känns otroligt roligt och hedrande att få vara med i ett sådant här spel. Jag hoppas att det är många i Sverige som köper det och testar hur det är att köra Skoda Super 2000-bilen, säger Patrik.

Spelet släpps i butik den 8 oktober för PlayStation3, Xbox360 och PC.

För Patrik Sandells del får han mer eller mindre kliva direkt ur spelkonsolen och in i den riktiga bilen. Tysklands VM-rally startar fredag morgon och under torsdagen kördes en shakedown. Patrik och hans kartläsare Emil Axelsson hittade känslan direkt och var snabbast på första vändan.

– Vi gjorde ett test i Österrike förra veckan. Nu körde vi några vändor för att känna på setup vi gjorde då, och den kändes kanon. Så nu ser jag bara fram mot starten imorgon, avslutar Patrik Sandell.