Chromefälgar

Bräck ska försvara guldet

Guldmedaljören från X Games 2009, Kenny Bräck är tillbaka. Tillbaka för att försvara sin medalj och föra Olsbergs MSE Ford Fiesta till toppen ännu en gång.
1 juli, 2010
09:03

- Statistiken är emot mig att vinna två i rad men statistik är till för att brytas, säger Kenny Bräck.

Racinglegenden Kenny Bräck är tillbaka för att försvara sitt guld i X Games. Som vinnare från 2009, har Bräck varit inbjuden till X Games ganska länge vid det här laget och nu är han redo att tacka ja till inbjudan. Han kommer i slutet av juli finnas på plats på Los Angeles Coliseum för att hoppa megahoppet. Bräck som avslutade sin karriär som en racerförare 2005 har gjort några comebacks och nu är han alltså tillbaka på banan igen. 

- Det är som The Eagles och Hotel California: "Du kan checka ut, men du kan aldrig åka". I Fjol under X Games gick det upp för mig hur mycket jag har saknat att sitta i förarstolen sedan jag la av 2005. Jag är verkligen tacksam över att Göran Henriksson på Olsbergs övertygade mig om att göra comeback, säger Kenny Bräck.

Även denna gång kommer Bräck att sitta bakom ratten på en Ford Fiesta och ännu en gång det är Olsbergs som gör starten i X Games möjlig och Olsbergs MSE driver den bil Kenny kör.

- Med Olsbergs, Ford och Olsbergs MSE är jag säker på att vi kommer att ha ett starkt team. Ford Fiesta är en fantastisk bil och jag har starka lagkamrater i Ken Block, Tanner Foust och Brian Deegan, säger han.

Kenny Bräck vet att det kommer att bli en hård kamp om guldet men han är beredd att göra det som krävs för att stå överst på pallen när X Games träder in på Los Angeles Coliseum. Möjligheten att ta guld på nytt är ett av många skäl till att Bräck är tillbaka i år. Att sitta i en racerbil igen är ett annat.

- Rally, som är mycket annorlunda jämfört med IndyCar, är en ny utmaning och väldigt spännande. X Games har en härlig atmosfär, miljontals TV-tittare och fans för att inte tala om det otroliga megahoppet, säger Bräck.

Olsbergs ägare Göran Henriksson har samarbetat nära Kenny Bräck under de senaste fyra åren genom att Olsbergs och Bräck varit involverade i Marcus Ericssons racingsatsning. Ericsson började med Formel BMW ett år, gjorde två år i Formel 3 innan han till i år tog steget till GP2-serien.

- Kenny och jag har en nära relation och eftersom framgången i X Games blev så stor i fjol ska vi nu försöka göra om det i år, säger Göran Henriksson.