Dags för Flygstadenjakten

17 juni, 2010
09:49
SMK Söderhamn som förra året var med och arrangerade en endagars deltävling i Open Up Hill Cup Rallycross Battle tillsammans med SMK Gävle som stort stöd när rally och rallycross bilar for fram på den nästan två kilometer långa slingan 2009.

Nu till i år har SMK Söderhamn tagit över hela arrangemanget själva och man kör dessutom i två dagar och man kommer att ändra körriktningen så att det går åt båda hållen ute på Flygstaden lördag den 19 och söndag den 20 juni. Nu är det inte riktigt på samma plats som när Rally Flygstaden kördes i början på 2000-talet då man for fram mellan byggnaderna inne på området.

Utan nu går det mer ute på själva flygfältet och vägarna där ute så att publiken lättare kan följa bilarna som kommer att rusa fram i sin jakt på fina tider när de närmare hundra deltagarna ska rasta sina snabba bilar under de två dagarna.

Förra året när det var premiär med Up Hill cup Rallycross Battle på Flygstaden området, så blev det en del övrigt att önska med hållbarheten på några ställen efter banan. Det har man nu från klubben och Flygstaden AB med hjälp av Yrkes Akademin och Bröderna Gräver som planerat vägarna i ett försökt åtgärda med hjälp av NCC som lagt asfalt på de mest utsatta partierna efter banan.

Flygstadenjakten är andra och tredje deltävlingen i en serie som har sju deltävlingar totalt i Open Up Hill Cup Rallycross Battle 2010.

/Osmo Savikko