Chromefälgar

Kvinnlig rallyduo till landslaget

Ramona Karlsson och co-drivern Miriam Walfridsson har blivit medlemmar i Svenska Bilsportförbundets elitsatsning SMSC, som står för Swedish Motorsport Challenge. Därmed ingår de i landslaget i Rally.
26 maj, 2010
09:24

På www.ramonarallying.com kan den som vill följa den kvinnliga duons framfart live i skogarna. De kör en Mitsubishi EVO IX i den otrimmade fyrhjulsdrivna klassen, och framför allt är det SM-medaljer som hägrar. Till årets säsong är bilen lackad rosa, för att knyta an till sponsorn Mattel och deras nya Motorsport-Barbiedocka.

Den kvinnliga rallyduon tar nu också plats i Svenska Bilsportförbundets landslag. En plats i hård konkurrens med en rad manliga förare.

- Det känns otroligt roligt att Svenska Bilsportförbundet tror på vår kapacitet och satsar på oss. En plats i landslaget är oerhört hedrande, och givetvis en extra morot för vår framtida satsning, säger Ramona Karlsson.

I mitten av juli åker Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson till Bosön för sitt första landslagsläger. Den 3-4 september är det sedan dags för den fjärde deltävlingen i Rally-SM, Västrallyt i Trollhättan.

- Deras framgångar hittills i kombination med en mycket seriös satsning på att nå hela vägen i SM, gör att vi med glädje kan hälsa tjejerna välkomna till landslaget, säger förbundskapten Anders Dawidson.

Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson är också förebilder i Fair Play, Svenska Bilsportförbundets arbete med att få bort droger, mobbning, fusk, hot och våld från bilsport.