Chromefälgar

EXTRA: Ekström testkör NASCAR

25 maj, 2010
12:35
Svenske Mattias Ekström som tävlar i DTM till vardags kommer få uppleva lite av sin dröm då han kommer att få testköra NASCAR i Virginia USA.

Direkt efter DTM-vinsten på Valenciabanan i Spanien satte sig svensken på ett plan för att få testköra en NASCAR-bil på Virigina International Raceway i Virginia, USA.

- Det är ingen hemlighet att NASCAR fascinerar mig samt att jag alltid velat köra en sån bil, säger Ekström om sitt NASCAR-test.

Hur Ekström fick möjlighet till detta test är på grund av att Scott Speed’s team-kamrat Brian Vicker blev dålig och inte kunde genomföra viktiga tester. Så då kom det Red Bull baserade USA-teamet att tänka på svensken som tidigare visat intresse för klassen, att han kunde få testköra istället för Vicker. Sen är svensken också känd för att vara snabb och kunna anpassa sig till olika biltyper omgående. Vilket han har visat då han förutom STCC och DTM titlar har vunnit VM-rally och Race of Champions.

- Vi ser fram emot att se vad han kan göra med en helt ny bil och på en okänd bana, säger Mattias chef Dr. Wolfgang Ullrich.

Om Mattias Ekström presterar bra på detta test kanske vi får se en svensk tävla i NASCAR, amerikanarnas största motorsportserie.