Chromefälgar

Säljchef föreläser hos Hohenthal

Bo Johansson, STCCs säljchef, blir en av föreläsarna under Hohenthal Racing Academy den 21-24 juni på Mantorp Park. Han ska tala om motorsportens behov av goda kontakter med näringslivet.
19 maj, 2010
22:40

43-årige Bo Johansson har gjort en snabb karriär vid sidan av banorna inom svensk motorsport. Efter utbildning på sport management programmet på Högskolan Dalarna, inledde Bo ett samarbete med Sebastian Hohenthal inför dennes debutsäsong i Brittiska Formula 3 serien 2007. Bo och Sebastian jobbade tillsammans under åren med F3 och F2. Nu blir han med på Racing Academy.

- Att ha Bo ombord som en av föreläsarna väger tungt, dels för att han själv har en gedigen utbildning i grund och botten, och dels att han själv är idrottsman, men kanske framförallt den kunskap han har samlat på sig från olika uppdrag med elitidrottare, säger Sebastian.

Förutom att arbeta med Sebastian Hohenthal har Bo Johansson erfarenheter också från sina uppdrag med skidåkarna Emil Jönsson och Anna Haag. Samt chefsjobbet på STCC.

- Tack vare mitt samarbete med Sebastian så fick jag förmånen att kasta mig direkt in i en stor satsning utanför Sveriges gränser. Jag fick en egen inblick i motorsportens hetluft. I år har jag fått uppdraget att förstärka STCCs organisation, i och med det kan jag konstatera att svensk motorsport är på frammarsch. Självklart vill jag vara med och dela med mig av mina erfarenheter till kommande ungdomar, avslutar Bo.

Fakta Hohenthal Racing Academy
Datum: 21-24 juni
Plats: Mantorp Park
Deltagare: Nya och lite etablerade förare och mekaniker
Ålder: 15-18 år
Kostnad: 4 990 kronor
Anmälan görs till: sebastian@hellosweden.se