Chromefälgar

Tony Ring tar en timeout av personliga skäl – Familjen betyder mest

19 maj, 2010
17:22
Kommande helg skulle Tony Ring tävla med Ferrari i DMV Championship i Tjeckien men har i stället valt att ta en timeout på obestämd tid, ett överraskande besked inte minst med tanke på den lyckade inledningen av säsongen där Ring ligger trea i mästerskapet.

- Jag förstår att många kommer att undra vad jag håller på med och det blir säkert en hel del snack men för mig är familjen viktigast. Sedan början på april har jag bara varit hemma fem dagar hos min familj och det är ohållbart när man har tre små barn, konstaterar Tony.

Tony Ring har i flera år tävlat i parallella serier och samtidigt skött det egna företaget samt varit VD på Swedish Motorsport Industry vilket generat ett stort antal resor, vissa år har Tony hunnit med över 280 resdagar.

- Jag har tre små barn varav det äldsta precis börjat skolan vilket gör att de och min fru inte kan hänga med i samma uträckning längre och det har tärt på familjen den senaste tiden. Mitt företag är dessutom inne i ett expansivt skede så den senaste tiden har varit tuff, berättar Tony.

Förra helgen skulle Ring tävla för Alfa Romeo i 24 timmars tävlingen på Nürburgring men även den helgen tillbringades hemma i Karlskoga.

- Orsaken till det var att Alfa Romeo helt enkelt inte hann att testa den helt nya Giuliettamodellen färdigt och för mig kändes det som en lättnad att åka hem från Nürburgring. När man som tävlingsförare inte har någon gnista och blir glad för att slippa köra är det en klar signal på att situationen måste förändras radikalt, säger Tony Ring.

Årets säsong är den trettioandra för Ring som tävlingsförare och inte minst under de senaste femton åren med Ferrari har framgångarna varit många, tre mästerskaps titlar och över 70 gånger på prispallen talar sitt tydliga språk.

- Klart att man skulle kunna slå sig till ro och vara nöjd med karriären men att tävla är som ett gift och det är otroligt svårt att tänka sig ett liv utan tävlingar. Min känsla är att jag kommer att köra något framöver men det måste vara på andra villkor och med förutsättningar som passar mig och familjen. Man kan tro att det har varit svårt att fatta det här beslutet men faktum är så var det enkelt, en ha en harmonisk familj är värt allt och den vill jag inte äventyra, avslutar Tony.