Chromefälgar

Positiv FIA-rapport från årets Rally Sweden

6 maj, 2010
11:22
Förra veckan tog det internationella bilsportförbundet (FIA) det positiva beslutet att Rally Sweden får VM-status även 2011.

Till grund för beslutet låg bland annat den officiella FIA-rapporten från årets tävling som nu har publicerats och som ger Rally Sweden högt betyg för tävlingen 2010.

Varje deltävling i rally-VM betygssätts av en av FIA utsänd observatör. Rapporten består av 67 punkter där allt från marknadsföring till säkerhetsarbete bedöms enligt en 4-gradig betygsskala.

– Årets rapport är en av de bästa vi någonsin fått, säger Bertil Klarin, stolt tävlingsledare och VD.

– Organisationen har återigen levererat ett arrangemang av hög kvalitet, både sportligt och kommersiellt, och att vädergudarna i år gav oss en riktig vinter bidrog till ett positivt helhetsintryck av tävlingen.

I FIA-rapporten får Rally Sweden 2010 högsta betyg på invigningsceremonin med H.K.H Prins Carl Philip och superspecialsträckan på Färjestads travet. Även målceremonin på Stora Torget i Karlstad och marknadsföringsinsatser före och under tävling lovordas i rapporten. De sk 0-bilarna med uppdrag att inspektera specialsträckorna strax före tävlingsbilarna får beröm för sitt goda arbete och funktionärernas vänliga bemötande, speciellt mot den internationella mediekåren, omnämns också.

På minussidan finns bland annat avsaknad av vissa zonskyltar och observatören efterfrågar mer plastband för markering av publikområden på några sträckor. Avståndet mellan Head Quarter i Karlstad och serviceplatsen i Hagfors beskrivs i rapporten som en logistisk utmaning men upplägget för att kunna nå specialsträckor längre norrut möter även förståelse.