Chromefälgar

Bra start med test på Kinnekulle för SSK

19 april, 2010
18:41
Stockholms Sportvagnsklubb (SSK) arrangerade sin sedvanliga testhelg på Kinnekulle Ring.

Denna är öppen för alla racerförare och en hel del förare från många olika klasser tog chansen att få kontrollera att bilen var i ordning inför säsongen samt att man fick bort lite rattrost. Det var bilar från STCC, Porsche Carrera Cup, nya och gamla Camaro Cup-bilar, JTCC, Radical, Shortcar, Ginetta Cup, Roadsport, olika långloppsbilar samt alla SSK´s egna klasser.

SSK´s egen plantskola, Renault Junior Cup, har fungerat som inkörsport i standardbilsracing i många år nu och i år är intresset större än på väldigt länge. 15 bilar skall köra årets säsong och de flesta av dessa fanns på plats i helgen. I samband med denna testhelg kördes även en licenskurs där 27 förare fick sin nya licens.

Två av dessa deltagare körde sina första varv på Kinnekulle i helgen i just Renault Junior Cup och det var Hanna Tolstrup och Emelie Mattsson. Dessa två tjejer har kört kart innan, men detta var första gången de körde standardbil.

En annan klass inom SSK som är på stark frammars i år är Volvo Original Cup. I fjol blev det klart att man numera även får köra med 850-modellen och fyra nya bilar fanns med i helgen. Tre av dem visade tyvärr upp vissa barnsjukdomar, men det skall bli spännande att se hur väl de står sig mot de andra modellerna när det kommer till tävling.

Nytt för i år i SSK-serien är Porsche-klassen för gamla Carrera Cup-bilar. En del förare kommer dessutom dubblera och köra både i STCC och i SSK. Vi fick se en ny Porscheförare i helgen som tog chansen att lära sig banan.

Det ser väldigt ljust ut för SSK inför årets racingsäsong som i år startar i Karlskoga första helgen i maj. Det är dessutom 30 årsjubileum för SSK-serien i år.