Chromefälgar

Omval i SBF’s styrelse till helgen

Samtliga i styrelsen förväntas bli omvalda när Svenska Bilsportförbundet på söndag håller förbundsmöte i Visby. Därmed går Kåge Schildt in på sitt sjunde år som ordförande.
7 april, 2010
16:36

Efter två år som ledamot blev skåningen från Åstorp 2004 vald till ordförande av de 41 ombud som representerar en organisation med över 107 000 medlemmar. Därefter har han enhälligt blivit omvald.

- Det är jättekul när det fungerar och vi har kul tillsammans. Det ger också ett stabilt arbete i styrelsen, säger Kåge Schildt.

Samtliga sju i styrelsen förväntas bli omvalda på söndag. Årets förbundsmöte är förlagt till Visby, med Gotlands Bilsportförbund som värd.

- Vi tycker det är dags att lägga mötet utanför Stockholm, och i år ska vi satsa på att ha roligt tillsammans, fortsätter Kåge Schildt.
- Utan att avslöja för mycket kan jag säga att vi ska varva kultur med det bästa vi vet, bilsport!

Traditionsenligt kommer Östergötlands landshövding Björn Eriksson att föreslås som ordförande för mötet. En syssla han brukar genomföra helt i Bilsportförbundets anda: Full fart framåt! Endast avbrutet för en och annan rolig anekdot.