Chromefälgar

Fem förare i nya racinglandslaget

Fem talangfulla formelförare utgör grundplåt i det nya svenska landslaget i Racing. Samtliga är runt 20 år och tävlar i sommar internationellt, varav två i anslutning till Formel 1.
29 januari, 2010
12:33

Svenska Bilsportförbundets vice ordförande Kenneth Thorén har tagit på sig rollen som förbundskapten för de unga förarna. En elitsatsning inom SMSC (Swedish Motorsport Challenge) som siktar på att få fram ungdomar i den absoluta världstoppen. Fyra av fem förare samlades för första gången i anslutning till Bilportgalan 2010 i Örebro.

- Målet är att få ett helsvenskt team internationellt med två förare i Formel 3. En sådan satsning skulle ge oss en möjlighet att synas ordentligt, säger Kenneth Thorén.

- Att vi sedan har två svenska talanger igång varje F1-helg är bra, och att de andra tre ungdomarna troligen kör tyska Formel 3 ser jag som mycket starkt, fortsätter Thorén.

De fem som ingår i 2010 års landslag i Racing är följande:

  • Marcus Ericsson, 19 år från Kumla. Kör GP2, klassen närmast under Formel 1, för stall Super Nova.
  • Jimmy Eriksson, 18 år från Tomelilla. Tävlar i sommar i tyska Formel 3-serien för team Motosport Academy i Tyskland.
  • Felix Rosenqvist, 18 år från Malmö (tidigare Värnamo). Kör i sommar Formel 3 och skrev idag på för det svenska teamet Performance Racing under ledning av Boby Issazadhe.
  • Philip Forsman, 21 år från Segeltorp. Förhandlar med flera team för att köra Formel 3 i Tyskland.
  • Timmy Hansen, 17 år från Götene, debuterade förra året i den europeiska Formel BMW-serien. Han gör nu sitt andra år för team Mücke Motorsport.

Fler förare kan komma att bli aktuella för Svenska Bilsportförbundets elitsatsning i Racing. Liknande satsningar finns också i Rally och Rallycross.