Chromefälgar

Emerson Fittipaldi och Lill-lövis klara för The Race Legends

29 januari, 2010
05:00
Formel 1 stjärnan Emerson Fittipaldi gör historisk comeback -­ Slåss mot sportens giganter i ”The Race Legends”

Detta i förmån till SOS Barnbyar. I ”The Race Legends” möts världens främsta Formel 1 förare i en unik och temperamentsfull uppgörelse. Loppet går av stapeln i augusti men förberedelserna för motorvendettan är redan i full gång. ”The Race Legends” tillkännager även en exklusiv arenaspelning med ett av Sveriges absolut största popband genom tiderna, Roxette.

- I ”The Race Legends” har vi lyckats samla världens främsta nu levande legender inom Formel 1. Att få ställa dessa motorhelgon mot varandra i ett enda avgörande lopp på det här sättet är fullständigt unikt och givetvis en närmast osannolikt häftig upplevelse, säger Urban Stamming initiativtagare och CEO för ”The Race Legends”.

Startfältet blir extravagant. Bland de namn som nu tillkännages märks en av världens vassaste racing legender, Emerson Fittipaldi. Emerson är lika laddad nu som när han senast vann sitt andra Formel 1 mästerskap 1974. Stefan ”Lill Lövis” Johansson och Reine Wisell är två av de svenska förarna i startfältet.

- Att bli inbjuden att delta i detta historiska race känns självklart otroligt hedrande. Jag vill verkligen visa att åldern knappast är ett hinder för att köra osannolikt snabbt, säger Emerson Fittipaldi.

”The Race Legend” evenemanget pågår under tre dagar mellan den 13-15 augusti 2010 på småländska Anderstorp Raceway. Med ett fullspäckat program ska motorentusiaster från hela Europa lockas att fylla de 45.000 åskådarplatserna till bredden. Biljettförsäljningen är redan i full gång. Den småländska motorstadion kommer att presentera en diger repertoar av makalösa framträdanden i dagarna tre med popikonerna Roxette i spetsen.

- Att vi valde att ha tävlingen på Anderstorp Raceway är ingen tillfällighet. Banan är historisk mark. Här genomfördes sex Formel 1-­deltävlingar under 1970-­talet och sedan 1960 har det körts över 50 stora internationella racingtävlingar här. Att vi även har äran att presentera en högklassig konsert med Roxette känns helt fantastiskt, fortsätter Urban Stamming.

Hela evenemanget genomförs till förmån för SOS Barnbyar. För mer information om biljetter och evenemanget vänligen besök: www.theracelegends.com