Chromefälgar

Andersson och Ericsson utsågs till Årets förare på Bilsportgalan

25 januari, 2010
06:06
Per-Gunnar Andersson och Marcus Ericsson. Där har ni Årets Senior och Årets Junior i svensk motorsport på fyra hjul 2009.

P-G och Marcus har röstats fram av tidningen Bilsports läsare och båda fick ta emot sina utmärkelser på Bilsportgalan i Örebro lördagen den 23 januari.

Över 600 gäster hade sökt sig till Conventum i Örebro för att avsluta motorsportåret 2009. Bland annat delades priserna i Bilsport Award ut. I Bilsport Award utser en jury bästa senior och junior i motorsportgrenarna rally, racing, dragracing och rallycross. Dessutom utses Årets Kartingförare.
Bland vinnarna i ovan nämnda kategorier röstar Bilsports läsare sedan fram sin senior- och juniorfavorit.

Till Årets Senior utsågs rallyföraren P-G Andersson i konkurrens med Michael Jernberg, rallycross, Jocke Mangs, racing och Mats Eriksson, dragracing. Årjängsföraren totalvann fyra av säsongens SM-deltävlingar och var dessutom snabbast på två sträckor i VM-deltävlingen Rally Norway.

Priset till Årets Junior gick till racingtalangen Marcus Ericsson från Kumla, som under 2009 bland annat vann det japanska F3-mästerskapet. Ericsson hann dessutom med att testa för världsmästarteamet Brawn i Formel 1.

Övriga förare som konkurrerade om titeln Årets Junior 2009 var Patrik Johansson, rally, Johan Larsson, rallycross, Mattias Edvinsson, dragracing och Robin Hansson, karting.

Förutom ovan nämnda pristagare blev entreprenörerna Andreas Eriksson, och Göran ”Olsbergs” Henriksson, bejublade mottagare av Bilsport Special Award för insatser utöver det vanliga till bilsportens fromma.

Andreas jobbar ju vid sidan av en egen EM-karriär i rallycross för att få fram nya svenska elitåkare i rally och Göran – som själv inte hade möjlighet att närvara – har under en följd av år backat upp talanger i rally och racing.

Unge SM-vinnaren i Formel Renault-klassen, Felix Rosenqvist fick en annan av kvällens finaste utmärkelser – Rickard Rydell Special Award inklusive prischeck på 50.000 kronor.