Chromefälgar

Succé för svensk motorsport industri i Birmingham

22 januari, 2010
14:07
Swedish Motorsport Industri ställde ut på Autosport International

För andra året i rad fanns i år Swedish Motorsport Industry representerade med en egen monter på Autosport International i Birmingham, världens främsta motorsportmässa som avslutades i helgen.

- Vi är överväldigade av det enorma intresse som våra medlemmar röner i motorsportens hemland och montern fungerade som ett utmärkt nav för svenska företag som ville nå ut och skapa såväl nationella som internationella kontakter, säger Tony Ring, VD för SMI.

Mässan i Birmingham lockar besökare från inte mindre än 58 länder och vid stängningsdags i söndagskväll hade över 70000 passerat vändkorset. SMI montern hade ett tiotal utställare och närmare 100 representanter från Sverige som man anordnat match making och ett gästprogram för.

Samarbetet med systerorganisationen i England, Motorsport Industry Association, blev mycket framgångsrikt och hjälpte företag att hitta nya kontakter, leverantörer och kunder.
Under 2010 kommer SMI och MIA att ytterligare fördjupa samarbetet.

Bland utställarna i montern under dessa två dagar märktes ett glatt och mycket entusiastiskt gäng som representerade Karlstads Universitet. Clear River Racing som teamet kallar sig har på kort tid nått framgång i Formula Student och hoppas på att 2011 kunna köra en inofficiell istävling för Formula Student i Nordvärmland. Intresse för detta finns i flera andra länder. Teamet och deras bil från Värmland fick mycket uppmärksamhet för bilen som på högersidan var skodd med racingdäck för asfalt och vänstersidan med fulldubbade rallydäck! Hade teamet tagit 1£ för varje gång någon kände på däcken så hade förmodligen hela budgeten för 2010 varit i hamn.

Nira Control AB som fanns även i år på plats i montern och lanserade sin världsnyhet Nira i7r, ett kontrollsystem för moderna common railmotorer.
Tomas Olofsson och Tommy Palm menar att det hade varit ett otroligt stort intresse för Niras produkter under Autosport International.

Ytterligare en utställare, The Race Legends var väldigt nöjda med dagarna och fick klart med ytterligare 2 legendariska förare inför sommarens höjdpunkt på Anderstorp Raceway, den 13-15 augusti.

Dagen innan mässan öppnade genomfördes den fjärde europeiska seminariet kring ”renare racing” med representanter från Formel 1, FIA, motorsporten i USA samt bilindustrin och SMI deltog med fyra delegater.

- Seminariet gav oss flera intressanta uppslag inför vårt årliga seminarium med tänkbara åtgärder och inriktningar som motorsporten kan följa för att bidra till en framtid som består av hållbara energikällor som vi utnyttjar mer effektivt.

Trots det bistra ekonomiska klimatet var mässan en succé med fulla hallar och med ett större besöks antal än förra året och framförallt med nya kontakter och rena affärer för medlemsföretagen, avslutar Tony Ring.