Chromefälgar

Från JTCC till STCC för Linus Ohlsson

Direkt efter segern i årets JTCC började Linus Ohlsson sondera terrängen för att ta steget upp i STCC.
22 november, 2009
18:03

Han kontaktade de team som driver framhjulsdrivna bilar och hos Chevrolet Motorsport Sweden fick han napp.

- Det är till STCC man siktar och jag vill köra framhjulsdrivet. Chevrolet vill hyra ut bilen och det hade varit en bra lösning för oss, säger Ohlsson.

Steget ska gå via privatcupen Semcon Cup och Ohlsson ska i så fall hyra in sig i teamet. Chevrolet Motorsport Sweden jobbar för att ställa nya Chevrolet-modellen Cruze på startlinjen 2010 men ser positivt på att bredda teamet ytterligare.

- Vi är mycket positiva till en juniorsatsning. Linus är ung och har en stor talang, jag tror att han kommer att vara en vinnare i STCC inom några år om han får rätt förutsättningar, säger Karlsson.

Linus är 18 år, han har Kenneth Hansen som mentor och har gjort en kometkarriär inom racingen. Han gjorde debut i JTCC för två år sedan och följde upp första årets 14:e plats med att bli mästare 2009.

- Det har gått väldigt bra, det har i stort sett varit jag och pappa som skött bilen under säsongen. Första året byggde vi den från noll och hade ingen direkt koll på någonting. I år till Göteborgstävlingen hade vi hittat fram hyfsat och då tog jag en dubbelseger. Efter det har det fortsatt att gå bra så det är kul, säger Ohlsson som drömmer om en debut i STCC.

- Det hade varit kul att få sätta gubbarna på plats.