Chromefälgar

Bra avslutning på mekanikerracet

20 oktober, 2009
17:53
Stockholms Sportvagnsklubb avslutade som vanligt säsongen med Mekanikerracet på Kinnekulle Ring. Helgen inleddes med teorikurs för dem som skulle ta licens.

Det var nästan tur att det inte blev någon körning på fredagen, för det var både storm och störtregn. Lördag och framför allt söndag blev det mycket bättre väder. Nya och gamla förare turades om på banan. Bilar provades och bytte ägare. Det som var bäst av allt var alla som fick chansen att åka med någon av förarna. Det var många stora leenden på dem som med darrande ben kravlade sig ur tävlingsbilarna.

Erik Jonsson var en av dem som körde flitigast och han hann med att köra 150 varv under helgen. Det var med lite vemod han kom i depån efter sista passet. Han visste att det var sista gången han satt i bilen som han vann årets mästerskap med. Bilen skall nu säljas och han går vidare till JTCC nästa år. Jonas Nilsson, Camaro, Bröderna Graff, Volvo 855 och JK Motorsport, Volvo S60 hade ständigt en passagerare i högerstolen under hela helgen.

SSK informerade lite om nästa säsong. Största nyheten är nog att Porsche Carrera Challenge skall köra med SSK. Det är redan ett femtontal bilar som har sagt sig vilja köra den nya serien. Volvo Original Cup är en klass som ser ut att öka nästa år, samt Renault Junior Cup. Ginetta G50 kommer att göra Sverigepremiär och köra tillsammans med SSK så det ser väldigt ljust ut inför nästa år. SSK har haft flera norska klasser på besök under året och de vill alla mer än gärna komma tillbaka. Nu väntar en lång vinter då arbetet med nästa säsong kan börja.