Chromefälgar

Rekord av Trange med fyra segrar i rad

Sista racehelgen för 2009 års säsong gick i helgen av stapeln på 40-årsjubilaren Mantorp Park utanför Linköping.
30 september, 2009
07:19

Carrera Cup-debutanten Alexander Graff gjorde bättre ifrån sig med DMS Porsche än någon kunde hoppats och farten fanns på plats direkt. De två loppen i JTCC var tunga för Rickard Javanainen då motorn inte riktigt ville ge allt, vilket resulterade i en poänglös helg för Gustafs-sonen. Desto bättre gick det för Richard Trange som gav sig själv och DMS två nya segrar. Detta gör att Trange vunnit de fyra avslutande loppen och blir ensam om bedriften i år. Obekräftade uppgifter säger att han även är ensam om det under hela JTCCs existens!

DMS teamchef Daniel Edlund gläds återigen för Richard Trange och hans otroliga avslutning av säsongen.

- 17-åriga Richard Trange höll på att ställa till storskräll i JTCC-tabellen då hans sista fyra race varit makalösa. Fyra pole positions, fyra snabbaste varv och fyra segrar. Med det flyt han har just nu så kan man inte låta bli att spekulera om han inte hade tagit mästerskapet om det hade varit en helg till på kalendern. Själv sa han i sista segerintervjun att han skärpt till sig i slutet av året men det är givetvis en rad omständigheter som gör att han varit oslagbar.

Alx Danielsson, DMS förarcoach och koordinator för JTCC-satsningen.

- Hur glad jag än är för Tranges framgångar så är det även mitt jobb att prata om det som inte gått vägen och denna helg var det Javanainen som drabbades av tekniska problem. Det är ingen tvekan om att även Javanainen är snabb förare som kan prestera bra. På träningspasset innan kvalet var han tvåa, endast 0.001s från Trange.

Graffs prestationer i helgen var inget annat än anmärkningsvärda. Han har en talang som jag hoppas han får möjlighet att utveckla, för detta är en kille som kan slåss i toppen av nästa års Carrera Cup-mästerskap. Det skulle vara mycket kul att jobba med honom i framtiden.