Chromefälgar

Finaldags i SMSC Rally Shootout

18 september, 2009
06:31
På lördag är det dags för de sju ekipage som tagit sig till slutsteget i SMSC Rallyshoot out att visa tempo i skogen. En delvis ny jury kommer att syna talangerna under SM-rallyt i Köping.

Förarna som gör upp om SM kör tio sträckor, de unga talangerna i SMSC Rallyshoot out kör två. Utom Fredrik Åhlin, Värmlands KC, som väljer att köra hela SM-tävlingen, och David Pettersson, Falköpings MK, som kör de sex sträckor som ingår i distriktsmästerskapet.

- Vi i juryn kommer att dela på oss och stå i något parti där vi ser bilarna en längre stund, säger förbundskapten Anders Dawidson.

Juryn består av förbundskapten Dawidson, redaktör Mikael Johansson, forne SMSC-föraren Oscar Svedlund och bilsportentreprenören Staffan Parmander.

- Vi kommer inte att jämföra talangernas tider med varandra, därtill har de för olika tävlingsbilar. Istället gör vi en generell uppfattning i förhållande till andra, framför allt till förarna i DM-fältet, säger Anders Dawidson.

Innan alla har lastat efter Kolsvarundan i Köping och åkt hem, ska juryn ha bestämt sig för vem som kommer att tillhöra 2010 års satsning på att få fram nya elitförare i Rally.