Chromefälgar

SSK kör i Falkenberg

25 augusti, 2009
21:56
Säsongen börjar redan lida mot sitt slut och det är dags för årets näst sista deltävling i SSK-serien.

Den här gången kör man på den snabba Falkenbergsbanan. SSK kör kval och första racet under lördagen. På söndag är det dags för race två samt 6-timmarsrace för ERCup. Den största nyheten den här helgen är att man kör en deltävling i Formel Ford NEZ. Det är mest finska förare, men även en svensk är anmäld och det är Milton Lundström från Limhamn.

Formel Basic-serien kör och även ”värstingklassen” Yokohama Cup. Naturligtvis är alla vanliga SSK-klasser med också. Det är ett sextiotal bilar som kör sprint race och drygt 30 som kör långloppet. De flesta tävlingarna i serien har körts på Kinnekulle i år, men eftersom Falkenberg är väldigt annorlunda som bana får vi räkna med att resultatlistorna kanske inte kommer att se ut som de brukar.

I Renault Junior Cup har Gustav Rickhamre kopplat greppet, men om han skulle misslyckas i helgen är de andra ikapp honom inför finalen. I Classic leder Hasse Grönlund stort och i Volvo Original Cup är Erik Jonsson i solklar ledning, men i klass 1 och 2 är det stentufft om platserna.