Chromefälgar

Finnkampen i motorsport avgjordes i helgen på Gotland Ring för Unicef!

27 juli, 2009
22:38
Alx Danielsson tävlade under helgen för det svenska laget i Finnkampen som gick av stapeln på Gotland Ring.

Alx kollega i laget var rallyesset Patrik Flodin, som även var vinnare av förra Finnkampen som kördes på Solvalla för ett par år sedan.

Det finska laget representerades av inga mindre än rallylegenden och forna värdsmästaren Marcus Grönholm och f.d. Ferrari F1-föraren Mika Salo. Även Gotland hade ett lag med representerat av Alec Arho Havrén och ett flertal andra. Alec är även den drivande parten bakom Gotland Ring och som tillsammans med Gotland Ring Motorsport Club arrangerat detta publika event för första gången där vinsten går till välgörande ändamål via Unicef.

Lag Sverige gick segrande ur bataljen genom ett antal fina körningar i olika bilar på racingbanan samt rally på grusspecialsträcka. Alx vann även den individuella tävlingen.

- Det var jättekul för mig och Patrik att få möjlighet att representera Sverige och stå ett steg över favorittippade Grönholm och Salo på prispallen, speciellt eftersom detta är två förare både jag och Patrik ser upp till, säger en nöjd Alx. Ett jättetrevligt event som vi alla hoppas blir en återkommande punkt i kalendern och vi ser fram emot och hoppas att vi får förtroende att respresentera Sverige igen. Självklart var det extra skoj att få vinna den individuella sammanställningen också. Vidare är det en mycket god tanke att kombinera motorsport och välgörenhet och jag hoppas att jag har kunnat dra mitt strå till stacken på något litet sätt, avslutar Alx.