Chromefälgar

Linus Ohlsson fortsätter att prestera i JTCC

12 juli, 2009
21:03
När JTCC intar Falkenbergs motorbana har Tenhultsbon Linus Ohlsson varit på pallen tre av de senaste fyra racen.

 Han visar även att han är en stark kandidat till toltalsegern när han tar ytterligare en pallplats i Falkenberg.  Med ett bra facit i ryggen intar Linus Ohlsson och Citroën teamet Falkenbergs motorbana för JTCC: s femte race. Efter dubbelsegern i Göteborg så har allt gått som på räls för 18 åringen från Tenhult.

Det blev ytterligare en pallplats när han körde hem en andraplats på ring Knutstorp för två veckor sedan. Där bjöd han på en fin uppkörning då han blev knuffad av banan i det andra racet. Han visade redan i ett upptorkande test att han har en plats i toppen även i Falkenberg, då han var andra snabbaste bil.

- Bilen var inställd för regn när vi körde ut men efter halva testet så var banan helt torr och våra inställningar var helt fel, säger Linus efter testet

Det fixade teamet och redan tre varv in i kvalet så satte Linus bästa tid som han vann före Andreas Ahlberg och Niclas Olsson. Det var Linus Ohlssons tredje raka pole position.
Efter en bökig start i Race 1 så kom Linus Ohlsson ut som andra bil med en sned framvagn bakom Andras Ahlberg även han i en Citroën c2. De två drog sedan iväg från resten av fältet och körde ohotade i mål med Andras Ahlberg före Linus Ohlsson.

- Jag fick en dålig start där jag fick en smäll på höger framdäck och tappade till en andraplats. Bilen gick inte som jag önskade med en trasig framvagn och jag ville inte riskera att bli stående utan poäng. Så jag körde in på en säker andraplats, sa Linus efter racet.

Trots skadan på bilen så hade Linus snabbaste tid och fick starta från pole position även i race 2.
Starten gick smärtfritt för Linus och han tog ledningen före Kevin Engman och Andreas Ahlberg. Linus var snabbast och byggde upp en lucka till de båda andra, men efter 15 av 20 varv så fick Linus punktering på höger bakdäck och han fick stora problem att hålla bilen på banan och han tappade till en 6:e plats i mål.

- Det var riktigt tråkigt att förlora en säker seger men jag är glad för att jag fick med mig några poäng. Men det är bara att bita ihop och satsa på nästa race, sa en besviken Linus.

Linus ligger nu på en 5:e plats totalt med tre poäng upp till pallen totalt. Nästa race är om fem veckor i Karlskoga där Linus satsar på fler framgångar.