Chromefälgar

Straffvikt men pallplats för Linus

Efter Göteborgs racet så fick han 50 kg straffvikt i bilen men Linus Ohlsson visar att han hör hemma i toppen i JTCC och levererar en pallplats igen.
29 juni, 2009
16:48

Deltävling fyra i JTCC ägde rum i ett soligt Skåne och Ring Knutstorp. 18 årige Linus Ohlsson kom dit med en dubbelseger i ryggen från Göteborg city race.

- Det är underbart att få visa att man kan köra bra, nu när bilen har bromsar som funkar perfekt, säger en lättad Linus.

I tidskvalet så visade han att trots 50kg extravikt i bilen att han kan vara med i toppen och vann tidskvalet med 2,3 tiondelars marginal och hade därmed pole position i Race 1.
Linus tappade dock ledningen i starten och Kevin Engman tog över ledningen från en 5:e startruta efter att tävlingsledingen tveksamt släppt starten.

- Jag var hårt uppvaktad bakifrån hela loppet av Niclas Olsson och var tvungen att låta Kevin dryga ut sin ledning, säger Linus Ohlsson efter loppet.

Han tog sig i mål som andre man och tog därmed sin tredje pallplats på raken.

- Det är jätte skönt att ta en pallplats till, även med 50kg extra i bilen, säger en glad Linus.

I race 2 så startar man efter bästa varvtid i race 1. Linus fick köra defensivt hela loppet och fick starta från åttonde rutan. Det var riktigt tätt då den som hade tredje tid hade 0,05 sekund snabbare. Linus kom iväg bra och hade kört om några bilar i första kurvan. Men efter drygt halva varvet så missade Richard Trange bromspunkten och knuffade Linus av banan. Detta tyckte domarna var ojuste och gav Richard en drive through.

Linus kom ut sist som 17:e man och hade en bra bit upp till nästa bil. Han körde sedan upp sig bra genom fältet och korsade mållinjen som 10:e bil. Vann race 2 gjorde Kevin Engman igen efter en fin uppvisning och tvåa var Niclas Olsson följd av Christoffer Graff som nu går upp i ledning i tabellen igen. Linus tappade en placering och återfinns nu på plats sex.

Nu laddar Tenhultsbon inför Falkenberg om två veckor där han sticker ut hakan och lovar oss ännu en pallplats.