Chromefälgar

Christoffer Graff premiärvann

2 maj, 2009
16:55
Det blev en premiär i dubbel bemärkelse för Christoffer Giraff. Första segern i JCC i årets första race på Mantorp Park.

- Helt fantastiskt, jublar Giraff som vann före Andreas Ahlberg och Kevin Engman.

 

Christoffer Graff har gjort resan från bakgården till finrummet under vintern. Förra året körde han JTCC utan varken mekaniker eller team. I år sitter han i mästarteamet ab g.persson. Samma team som Christoffers lillebror Alexander ifjol blev JTCC-mästare med.

- Jag har ju lite att leva upp till, klart att jag måste bevisa att jag förtjänar min plats i teamet, säger Graff.

Han vann före Andreas Ahlberg och Kevin Engman.

- Jag hade kanske klarat att ta Graff om jag tryckt på i sista kurvan. Men det fanns stor risk att vi båda hade åkt av då, säger Ahlberg.

- Det är ett långt mästerskap och det är poängen som räknas.

Kevin Engman gör sin andra säsong i JTCC, i år för Pickos storteam som satsar med fyra bilar. Målsättningen är hög och han är glad över pallplatsen på Mantorp.

- Det här är inte vår bana, bilen passar bättre på Karlskoga och Göteborg, därför känns det skönt att ändå kunna öppna med en pallplats. Målet i år är helt klart instält på att ta hem det här, säger Kevin.

Graff kör VW Golf som i år fått minska kompressionen i motorn men trots det inte fått någon viktjustering på bilarna.

- Den här segern var ett teamjobb. Att få bilen att gå så bra trots restriktionerna till i år är ett fantastiskt jobb. Det är bara att tacka, ta emot och leverera, avslutar Graff.