Chromefälgar

DMS adepter är redo för premiären

29 april, 2009
16:20
I helgen är det dags; premiären av svensk racings kungaklass STCC äger rum på Mantorp Park, och precis som under de senaste åren är juniorserien JTCC en av supportklasserna.

DMS kommer till start med en delvis förändrad föraruppställning, där Rickard Javanainen numera återfinns vid sidan av Richard Trange, som tävlade för teamet även under 2008. Totalt är 23 förare anmälda och förhoppningarna om att kunna nå ett framskjutet resultat direkt i premiären är försiktigt positiva.

- Det är en hel del nya regler i JTCC i år, men vi har arbetat på bra under vintern för att anpassa oss till dem, säger DMS teamchef Jens Hellström. Förarna kompletterar varandra helt perfekt – så kommer det säkert att vara under hela säsongen – och vi tror oss ha tagit ett stort kliv framåt i utvecklingen av vårt tävlingsvapen SEAT Leon JTCC. Det är svårt att sätta upp ett konkret mål inför premiären, men vi riktar in oss på att göra ett så bra jobb som möjligt så får vi se hur långt det räcker!

Nytt för i år är bland annat att förarna och teamen istället för mönstrade däck nu måste lära sig att hantera de betydligt snabbare slicks som däcksleverantören Pirelli har tagit fram. Trange och Javanainen har testat flitigt för att göra sig bekanta med den nya konstruktionen och det råder ingen tvekan om att JTCC blir mer spektakulärt än på länge – mycket tack vare de nya däcken.

- Slicks är ett riktigt racingdäck och det har varit det stora samtalsämnet såväl internt som externt inför säsongen, påpekar DMS förarcoach Alx Danielsson. Trots det är det kanske ännu viktigare med de nya regndäcken, som kommer att öka säkerheten och förbereda deltagarna bättre för framtiden. Båda förarna har lärt sig tekniken som krävs och ingen av dem kommer att vika en tum på Mantorp. Vi är laddade, våra konkurrenter är laddade, och nu finns det bara en sak att göra: Slåss om det på banan!

Tävlingsupplägget för JTCC är i princip detsamma som under 2008, med två race fördelade på två dagar (i år fredag och lördag). Under premiärhelgen startar Race 1 kl. 15.45 på fredag och avgörs över åtta varv efter en rullande start, medan det avslutande loppet är något längre (11 varv) och sätter igång kl. 11.35 på lördag (stående start)