Chromefälgar

Bilproffs lotsar unga

I påskhelgen genomfördes traditionsenligt Bilsport Performance & Custom Show på Elmia i Jönköping. Även i år drog mässan imponerande ca 80.000 beskare under de 5 mässdagarna.
15 april, 2009
22:26

Bilproffs.se fanns i år på plats tillsammans Ferrari-föraren Tony Ring i Svenska Bilsportförbundet monter för att presentera årets internationella gästmekaniker i årets Ferrari Challenge och GT90 Revival, som körs på de klassiska racerbanorna runt om i Europa.

För Carl Winberg, som går årskurs 3, fordonsprogrammet på Rönnowska skolan i Helsingborg och Emil Svensson, årskurs 2 på Lunds fordonstekniska gymnasium blir det med all säkerhet en mycket spännande och lärorik sommar, då man tillsammans med teamets ordinarie mekaniker och fjolårets gästmekaniker, numera handledaren Kenny Svensson, får det fulla ansvaret för att Tony Rings Ferrari är i toppskick inför varje tävling att den är optimalt preparerad och inställt för respektive bana.

När årets tävlingssäsong går mot sitt slut har dessa två unga, förväntansfulla elever på fordonsprogrammet säkert fått uppleva något som många andra bara får drömma om; Att jobba som racingmekaniker i ett professionellt Ferrari-team runt om på alla Europas legendariska racerbanor. Att Carl och Emil då också utvecklats till två rutinerade racingmekaniker kan vi vara övertygade om.

Under kommande vecka slutför Bilproffs.se uttagningarna av årets gästmekaniker i STCC, Rally,SM, rallycross och dragracing. Då presenteras ytterligare ca 15 ungdomar från gymnasieskolans fordonsprogram som får chansen att uppleva en spännande tävlingssäsong runt om på landets tävlingsbanor och rallysträckor som gästmekaniker i ledande rally- och racingteam.