Chromefälgar

Det blir mästerskap i det virtuella STCC The Game!

Bli mästare i STCC The Game! Redan i påskhelgen körs de första kvaltävlingarna på Bilsport Performance Show i Jönköping. Ytterligare minst fem tävlingsplatser blir det innan de snabbaste möts i finalen på Mantorp den 26 september.
10 april, 2009
21:58

Mästerskapet i STCC The Game är en tävlingsserie i Virtuell bilsport. De tävlande anmäler sig på plats till något av de kval som körs i samband med olika evenemang på olika orter under vår och sommar. Minst fem tävlingstillfällen är inplanerade i den preliminära kalendern, fler kan tillkomma!

- Intresset är stort, och ju fler ställen vi kan besöka desto fler får möjlighet att kvala, säger Jörgen Andersson, tävlingsorganisatör.

Varje tävlingsdag i mästerskapet STCC The Game får 25 förare starta. Fem tävlande per heat, och fem heat där respektive segrare går vidare till dagens delfinal. Denna körs direkt efter de fem kvalheaten, och den slutlige vinnaren går vidare till den stora finalen på Mantorp Park den 26 september – STCC:s egen Grande Finale.

- Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda mästerskapet STCC The Game tillsammans med vårt partners Simbin och STCC AB, och att mäss- och eventbesökare får möjlighet att visa sina kunskaper i Viruell bilsport, säger Jörgen Andersson.

Den slutlige mästaren bjuds på en heldag på tävlingsbanan med körning och medåkning.

- Målet är att få finalen TV-sänd, men där återstår några pusselbitar, avslutar Jörgen Andersson.
Preliminär tävlingskalender

Datum/Plats/Bana/Dagar

10-13 april Jönköping Falkenberg 4

16-19 april Malmö Knutstorp 4

30-31 maj Östersund Våler 2

5-6 juni Göteborg Göteborg 2

13-14 aug Karlskoga Karlskoga 2

22-23 aug Anderstorp Anderstorp 2

Final

26 sept Mantorp Mantorp 1