Chromefälgar

Javanainen ersätter Camilla Hansson i JTCC

23 mars, 2009
21:03
Rickard Javanainen, 17, kommer att tävla för DMS i årets upplaga av JTCC. Javanainen ersätter Camilla Hansson och delar därmed team med sin klasskamrat i ettan på racinggymnasiet i Mjölby, Richard Trange.

Rickard Javanainen tävlade i JTCC redan förra säsongen, då han slutade på 16:e plats i totalsammandraget bakom ratten på en Peugeot 206.

- Tyvärr kunde Camilla inte komma till start med oss i år, men det är samtidigt roligt att Rickard Javanainen är den som ersätter henne, säger DMS förarcoach Alx Danielsson. Rickard och Richard gör det mesta ihop på fritiden och bor bara 300 meter från varandra i Mjölby, så vi har två förare som garanterat kommer att sporra varandra till bra prestationer. Det ska bli mycket intressant att träna dessa ungdomar och vår blygsamma förhoppning är givetvis att båda ska kunna kliva upp på pallen under året, och gärna göra det samtidigt!

Rickard Javanainen själv ser fram emot att arbeta med sitt nya team.

- Jag tror att det här blir en bra säsong och det är alltid viktigt att arbeta med ett professionellt team med kunnigt folk omkring sig, säger Javanainen. Richard och jag kompletterar varandra bra, och DMS har nödvändig rutin från JTCC sedan förra året. Jag kommer att vara väl förberedd när det är dags för säsongsstart!

Javanainens första tillfälle att testköra den SEAT Leon JTCC han ska tävla med under 2009 blir vid DMS försäsongsläger på Mantorp Park den 4-6 april. Premiärtävlingen sker även den på Mantorp Park, den 1-2 maj.