Chromefälgar

Trange förlänger sitt samarbete med Danielsson motorsport

DMS och JTCC-föraren Richard Trange har förlängt sitt samarbete inför säsongen 2009. 16-årige Trange från Hässelby utanför Stockholm gjorde sin debut i mästerskapet 2008 bakom ratten på en SEAT Leon JTCC, och kommer i år att köra en bil av samma modell.
30 januari, 2009
19:44

Trange representerar DMS JTCC-satsning tillsammans med nya teamkamraten Camilla Hansson.

- Det känns kanon att ha skrivit på för ännu en säsong tillsammans med DMS, säger en glad Richard Trange. Det fungerade fint redan i fjol och vi utvecklades fantastiskt bra ihop. I år känner jag mig bättre förberedd än vid samma tidpunkt förra året, det arbetas för fullt på bilen i Arlandastad och jag är inte blyg med min målsättning; jag vill vara med och slåss om mästerskapet, min ålder till trots!

Trange förbättrade sig stadigt under sin debutsäsong i den tuffa juniorserien, och förutom att notera snabbaste varv nådde han också mot slutet av året sin första pallplats. DMS förarcoach Alx Danielsson känner igen sig själv i sin unge adept.

- Det var väldigt intressant att jobba med Richard och hans körning i fjol, säger Danielsson. När jag tävlade i Formel Ford i Sverige första säsongen gjorde jag det för att se och lära, och precis som Richard i JTCC hade även jag en pallplats och ett snabbaste varv innan jag lyckades etablera mig på allvar ett år senare med mästerskapsseger. Jag har varit tydlig med att det behövs minst två år för att lyckas fullt ut, och Richard kommer att vara en mycket starkare förare den här säsongen. Vår föraruppställning i JTCC 2009 ger mig all anledning att vara positiv!