Chromefälgar

Joel Christoffersson blev årets unga bilsportmekaniker

29 november, 2008
22:18
Nominerad av både Honda Racing och Kenneth Hansen Racing blev Joel Christoffersson, i hård konkurrens, utsedd till 2008-års Young Technician Award (YTA).

Joel fick mottaga priset på Bilsportgalan, Nacka Strand. Priset, på 15 000 kr är skänkt av Motorbranschens Arbetsgivareförbund (MAF) i projektsamarbete med Svenska Bilsportförbundet (SBF), delades ut under pompa vid Bilsportgalan den 29 november. Prisutdelare var Benny Wallin från MAF/Bilproffs.se och Thomas Jansson från SBF.

- En fantastisk prestation av en så ung mekaniker, Joel är ett bra exempel på de framtida kvalifikationer en mekaniker måste ha både inom racing och våra motorbranschföretag, kommenterar Benny Wallin från MAF och fortsätter:

- Jag har aldrig sett en sådan kvalificerad nominering.

Joels sammanfattade nominering:

- Har trots sin unga ålder ett högt tekniskt kunnande och tillför teamet massor av positiv energi.

- Med sitt brinnande intresse och stora engagemang tar han sig an alla arbetsuppgifter, från depåstopp till data, mekanik och riktbänksjobb.

- Har en gedigen meritlista med vitsord från teamchefer och ingenjörer inom Rallycross- EM, STCC och JTCC.

- Han är dessutom nominerad av inte mindre än två oberoende team. "Han är i särklass den bästa unga förmåga vi haft" säger de båda nominerande teamen, Honda Racing och Kennet Hansen Motorsport.

Joel Christoffersson är född 1990 och läser till rallymekaniker i Torsby. Han bor i Kil och där driver hans far företag med bilförsäljning och verkstad.