INTERVJU: Shane Williams om racing och mästerskapet i Polo Cup

Han kommer ifrån Sydafrika och började tävla väldigt sent i livet. Han slåss nu om titeln med Alexander Rambow i VW Polo Cup. Vi har känt honom på pulsen.
25 oktober, 2008
12:23

Från Sydafrika till Tyskland och VW Polo Cup försöker han nu vinna mästerskapet.

Hur är känslorna inför sista deltävlingen för året och du har en chans på mästerskapet?

 - Jag är mycket förväntansfull och nervös, jag vill så gärna vinna mästerskapet. Det har varit en tuff säsong och jag har kämpat stenhårt för det här. Det är inte lätt att vinna då de flesta förarna i den här serien är lika duktiga och man måste samla poäng i varje race, annars är man borta från mästerskapet.

Från en sjunde plats förra året till kampen om titeln i år, vad är skillnaden i år som gör att du är med och slåss om mästerskapet?

- Förra året var jag helt själv här och hade ingen som kunde hjälpa mig med rätt lufttryck osv, så jag chansade ganska mycket och körde orutinerat. I år har jag lite hjälp och jag har utvecklats som förare. Jag gör inte klassiska nybörjarmisstag längre och jag försöker tänka igenom varje race noggrant.

Det skiljer enbart fyra poäng mellan ettan och tvåan och till tredjeplats har de två i toppen distanserat sig med nästan hundra poäng. Så det handlar om att vinna eller försvinna.

Hur ser din strategi ut inför racet?

- För att vinna så måste jag vara framför Alexander Rambow. I kvalen så har jag lyckats bäst då jag inte kvalat bra så jag kanske inte laddar extremt hårt för pole men jag måste givetvis vara med i toppen. Skulle Rambow bli före mig i loppet så tänker jag ligga tätt bakom honom och låta han göra jobbet och när han gör ett misstag kör jag om honom.

Om han inte gör något misstag då?

- Då kommer jag försöka med alla medel att ta mig förbi honom, vi kommer säkerligen att gnugga däck mot plåt under racet. Jag vill ta hem mästerskapet men givetvis vill jag även avsluta säsongen bra genom att hamna på podiumet efter bra körning. Visst gillar jag att köra som en huligan men det handlar även om att kunna köra snabbt utan att förstöra för andra. Jag vill visa att jag är en bra förare, det gynnar min framtid som chaufför.

Tack så mycket för din tid och lycka till i helgen?

- Tack så mycket, jag lovar att det kommer bli spännande racing!